Pod Zidom se vraća s jednom od jačih zagrebačkih lista prirodnih vina i mikrolokalnim menijem chefa Matije Pavlica
Ukiseljeno povrće, ajvar pečen u restoranu, sirevi s Dolca, jadranski gof sa čajem od divljeg bilja, dry aged zagorska patka iz organskog uzgoja, njoki sa žumberačkom janjetinom i biftek s turopoljskim tartufima jela su koja najjasnije definiraju novi smjer bistroa Pod Zidom, koji se ovih dana ponovno otvorio nakon dulje pandemijske pauze.
adsense_content_v3

Bistro Pod zidom godinama je jedan od prometnijih zagrebačkih restorana, ponajviše zahvaljujući prijateljskim cijenama i zanimljivoj vinskoj listi. Otvoren doslovno ispod tržnice Dolac, Pod zidom se uvijek oslanjao na dnevnu ponudu sa štandova iznad restorana, a u novom meniju, rekao nam je vlasnik Borna Janeš, novi chef Matija Pavlic još jače inzistira na mikrolokalnim namirnicama, organskom uzgoju, fermentacijama i pripravcima koji se rade u restoranu.


Vinska lista pojačana je još većim izborom prirodnih vina, od Križevog Grka, Burjinog Zelena i općenito solidnog izbora slovenskih vina, preko dobrog pregleda međimurske i plešivičke scene, do radikalnih vina poput Pošipa Kovač-Marinović. Novi, još ambiciozniji koncept bistroa Pod zidom pravovremeni je doprinos najdinamičnijem dijelu godine zagrebačkih restorana.


